Tuesday, July 03, 2007

PREKO ŠVICE, LIECHTENSTEINA in AVSTRIJE do DOMA :)

Francijo smo zapustili pri Badnu, torej Švicarski meji. Nato pa proti mestu Zurichu, številnih švicarskih jezer. Na poti domov smo imeli definitivno lepše vreme kot cele počitnice.

Prečkali pa smo tudi Liechtenstein in se ustavili v glavnem mestu Vaduz. Je majhna a bogata država, kjer se večinoma ukvarjajo z bančništvom, imajo pa tudi nekaj industrije in turizma. Vaduz je na vzhodu varovan s hribi na zahodu pa ga od Švice loči reka Ren.

Na grad se nismo povzpeli, kljub temu pa nas je presenetila tabla, kjer je bilo v petih jezikih napisano nekaj o tem mestu. To mi še danes ni čisto jasno, ampak poleg Ang, Nem, Fra in Špa jezika je bilo prevedeno še v Slovenščino!


Nazadnje smo prečkali še Avstrijo. Tu sem imela občutek da sem skoraj že doma. Kljub temu pa se je pot od Innsbrucka, preko Kitsbuchla do Beljaka vlekla kar nekaj ur. Na koncu smo se odločili, da prespimo še eno noč v Avstriji.

Naslednji dan pa preko Karavank na sončno stran Alp :) Pa še res nas je presenetil lep topel sonček, ki smo ga bili po tednu niskih temperatur in dežja prav veseli.

1 Comments:

At 11:57 AM, Blogger Unknown said...

damn! you were in liechtenstein, and you did not tell me!! thats soooo close from where i grew up!

 

Post a Comment

<< Home