Tuesday, February 27, 2007

TOULOUSE

Ker so se spet za veliko večino študentov začele počitnice, in v Limogesu samevamo predvsem farmacevti in medicinci - smo se kljub vsemu odločili popestriti vsaj vikend. Z Danielo, Simonom in Miham (vsi iz Nemčije) smo šli v Toulouse.








Tolouse naj bi bilo znano kot simpatično mesto, predvsem pa 'mesto študentov'. Tudi samo mesto je lepo, predvsem pa ogromno ljudi, tako da ulice nikoli niso prazne. Sam center Toulousa niti ni tako velik, tako da sva si ga z Danielo ogledale v času, ko sta bila fanta na 'fuzbalski' tekmi, kljub temu pa nama je ostlo ogromno trgovin, ki si jih nisva imele časa pogledat - tako da mogoče bova prislijeni iti še enkrat.



Ful je lep sprehod ob reki, upam da bom prov napisala Gironne.

Ker smo hoteli videti predvsem nočno življenje Toulousa, smo zavili v neki znan lokal. Res je da je bilo tu veliko več ljudi kot smo jih navajeni v Limogesu - kar pa kljub vsemu ni bila prednost, ker enostavno ni bilo prostora za dihanje, kaj šele da bi se lahko premikal. Na koncu smo najdli eno diskoteko, ki je bila dokaj v redu, z izjemo housa (ki pač nikomur ni bil preveč všeč.)
Ampak kljub temu najboljša definicija Toulousa, ki smo jo slišali od neke študentke: "Toulouse je mesto narejeno za alkoholike, če ni prostora v prvem lokalu moraš iti samo naravnost in prideš do naslednjega,..."

0 Comments:

Post a Comment

<< Home